0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Изграждането на поливни системи отдавна престана да бъдат лукс при озеленяването на всеки двор или тревна площадка. Те са необходимост за онези от вас, които се стремят към изграждане на омайна и приветлива градина, без да влагат кой знае какви усилия. Фирмата за озеленяване iGreen.bg се занимава със създаване и проектиране на автоматизирани напоителни системи и такива за капково поливане.

Поливни системи – защо ги използваме

Изграждане на поливни системи за зелени площиИзграждането на напоителна система свежда до минимум човешката намеса при поддръжката на двора или градината. Този вид съоръжение предлага пълноценно напояване не само на тревния килим, но и на любимите ви дървета, цветя и храсти. Ваша е отговорността да пристъпите крачка назад и да се наслаждавате на гледката.

Ако сте привърженици на качеството, достигащо до вас на конкурентно ниски цени, то правилният избор е iGreen.bg. Професионалисти в сферата на озеленяването, те успяват да гарантират професионално изпълнение на вашите проекти. Качественото изграждане се осъществява по утвърдени и иновативни методи.

Какво трябва да знаем при изграждане на поливни съоръжения?

Преди да пристъпите към съществената част от изграждането на поливна система, професионалистите от iGreen.bg осъществяват пълен оглед на терена, с цел установяване на водоизточника и характера на терена.

Наш екип от специалисти извършва проучване на растителността, която следва да бъде засадена, преди да ви бъде изградено напоителното съоръжение. В зависимост от морфологичните условия, растителните видове изпитват разнообразна потребност от вода, с която следва да се съобразите.

Ето някои от най-важните неща, за които е добре да сте информирани:

  • Каква растителност ще напояваме – трябва да уточним специфичните нужди на типа растителност, както и дали планираме засаждането на допълнителни видове;
  • Източник на вода – за да функционира правилно една напоителна система, то тя се нуждае от водоизточник, който да осигури нужното налягане и дебит;
  • Каква е почвата – при изграждане на съоръжения за напояване почвата следва да не задържа водата, а да позволява нейното просмукване в по-дълбоките си слоеве, така растенията няма да са изложени на риск от гниене;
  • Какво е разположението на слънчевите и сенчестите зони в рамките на терена – така ще можем да преценим коя част от градината се нуждае от повече и коя от по-малко вода;
  • Каква е формата, наклона и площта на терена, където планираме да изградим система за напояване.

 

Материали, нужни при създаването на системата

Разпръсквачите - важна част от една системаПри проектирането и създаването на една поливна система има широка гама материали, които са неизменна част от нея и осигуряват нейното правилно функциониране. Всеки от тези компоненти има своя специфична функция и без него целият проект се оказва не функционален и неефективен.

Ако държите да създадете истински шедьовър, то нашият съвет е да не пестите от материали, защото именно те гарантират отличен краен резултат и дълъг експлоатационен живот на изграденото напоително съоръжение.

Ето и най-важните компоненти при изграждане на една система за напояване:

  • Метеорологичен сензор – информира съоръжението за настъпили промени във външната среда, включително поява на дъжд, рязка температурна амплитуда и т.н.;
  • Маркучи, нужни за дистрибуцията на водата;
  • Електрически кабели за осигуряване нужното електричество на съоръжението;
  • Тръби, фитинги и клапани за изграждане на ефективно трасе;
  • Програматор, който да гарантира правилното изпълнение на зададените дейности по напояване;
  • Разпръсквачи, които да разпръскват водата по подходящ начин, без да претоварват даден участък от терена;
  • И т.н.

Как се формират цени за изграждане на напоителна система?

Крайната цена за създаването на ефективна напоителна система зависи от множество фактори, но най-общо тя може да бъде обобщена посредством 3 основни такива, влияещи най-сериозно при ценообразуване:

  • Изкопни дейности, които подготвят терена;
  • Цена на материалите, които ще се използват при изграждането на проекта;
  • Монтажни работи по самото съоръжение.

 

Ръчното поливане е крайно трудоемко, затова и съвременните граждани преминават към използваемост на иновативните технологии, улесняващи техния живот. Изграждането на поливни системи на европейско ниво и страхотни цени от iGreen.bg във вашия двор или градина е еднократна инвестиция, която ще ви се отблагодари многократно.

 

Нуждаете се от изграждане на поливни системи за зелени площи?

Не се колебайте да се свържете с iGreen.BG – лидер на пазара за проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи в София!Обадете се сега!